Zpráva šachového oddílu – sezóna 2022-23

Oddíl šachu má sice na seznamu ke dvaceti členům, avšak z Bystřičky jich máme pouze tři dospělé a pět dětí. Další naši členové mají bydliště ve Valašském Meziříčí, Zašové, jeden obětavec až v Ostravě.

K soutěži osmičlenných družstev tak musíme využívat i hostujících hráčů.

V právě ukončené krajské soutěži jsme skončili na 10. místě, s bilancí tří výher, dvou remíz a šesti porážek. V silné konkurenci oddílů ze Zlína, Vizovic, Slavičína, Holešova atd. to považujeme za úspěch.

Sestavu pro další ročník soutěže budeme řešit přes letní přestávku. Zvláště, když nám před týdnem ubyl jeden ze stálých hráčů (Miloslav Burdík, čest jeho památce).

Do kroužku mládeže začalo na podzim chodit sedm adeptů, nyní se jejich počet zúžil na šest.

Kroužek probíhá jednou týdně v úterý, zpočátku v klubovně zde na hřišti, od ledna v klubovně na zdravotním středisku. Hlavním ternérem je Karel Hurta, pomáhá mu někdy Petr Burdík.

Pro děti jsme uspořádali vánoční turnaj za účasti nejen našich hráčů ale i ze Zašové a Valašské Bystřice.

Své nabyté zkušenosti ze šachovou hrou si naši hráči mohli vyzkoušet i na větších turnajích, shodou okolností byly oba v Karolince.

Do konce letošní sezony čekají naše mladé hráče ještě minimálně dva „velké“ turnaje

V letošním roce oslaví náš oddíl padesát let nepřetržité činnosti (první turnaj se konal v březnu 1973). V rámci oslav proběhnou 22. a 23. dubna zde v tomto sále dva velké turnaje pro hráče z regionu Valašska.  V sobotu budou zde hrát děti a v neděli proběhne otevřený turnaj pro starší hráče.

Pro budoucnost věříme, že nám někteří z mladých hráčů vyrostou i výkonnostně a a stanou se tak posilami do soutěží družstev.

Karel Hurta